Mercedes me, de nieuwe generatie applicaties

Sluit uw Mercedes aan op uw smartphone en profiteer van digitale functies en diensten die uw dagelijks leven eenvoudiger maken. Zo kunt u uw auto in de gaten houden als u er niet bent... De mogelijkheden zijn eindeloos en u kunt er meteen van profiteren. Download de applicaties Mercedes me, Mercedes me Store en Mercedes me Service in de App Store of Google Play. Neem voor meer informatie contact met ons op.

enter image description here

EQS SUV | Mercedes-EQ

De nieuwe EQS SUV van Mercedes-EQ

Dit is de allereerste volledig elektrische SUV van Mercedes in het luxe segment, een SUV-variant van de EQS premium elektrische sedan.

De EQS in enkele cijfers: * Actieradius, tot 660 Km (WLTP). * 80% oplaadtijd in 31 minuten (snellaadstation) * Vermogen, tot 400 kW

Daarnaast is als optie een derde zitrij leverbaar, waardoor er maximaal 7 zeven zitplaatsen zijn.

Nieuwsgierig ?

De EQS SUV is te ontdekken in onze showroom.

Waversesteenweg 2245A, 1160 Oudergem E411, afrit 2 Jezus Eik, smart tower

Tot binnenkort,

Het Mannès-team

2023: Belasting op nieuw auto's

2023: Belasting op nieuw auto's

In 2026 moeten bedrijfsvoertuigen (met uitzondering van bedrijfswagens) CO2-vrij zijn om 100% aftrekbaar te zijn. Maar voor bedrijven en zelfstandigen gelden al vanaf 1 juli 2023 nieuwe regels.

Onder druk van steeds strengere milieunormen ondergaat het wagenpark een ingrijpende verandering. Met het oog op de noodzakelijke overgangsfase naar koolstofneutraliteit worden bedrijfsvoertuigen niet gespaard. In deze context werd de wet "Van Peteghem" aangenomen om de Belgische vloot groener te maken. Er worden grote veranderingen verwacht in het autolandschap: vanaf 1 juli 2023 gelden nieuwe voorwaarden voor fiscale aftrekbaarheid, afhankelijk van het type voertuig en de aankoopdatum.

1. Fiscale aftrekbaarheid van verbrandingsauto's en PHEV's

Voor alle thermische en PHEV-voertuigen die vóór 1 juli 2023 zijn aangeschaft, blijven de huidige regels van toepassing. Voor die welke tussen 1 juli en 31 december 2025 worden verworven, treedt een specifieke maatregel in werking met een degressieve fiscale aftrekbaarheid van maximaal 75% in 2025, 50% in 2026, 25% in 2027 en 0% in 2028. Elk voertuig met verbrandingsmotor dat na 1 januari 2026 wordt besteld, is niet langer aftrekbaar.

De aftrekbaarheid van brandstofkosten wordt beperkt tot 50% voor alle voertuigen met verbrandingsmotor en PHEV's die tussen 1 juli 2023 en december 2025 worden aangeschaft.

Ten slotte zal er geen beperking op de elektriciteitskosten zijn om het gebruik van de elektrische motor in plug-in hybride voertuigen aan te moedigen.

enter image description here

2. Aftrekbaarheid van elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen die tot eind 2026 worden besteld, zijn 100% aftrekbaar. Vanaf 2027 wordt de aftrekbaarheid van elk besteld elektrisch voertuig verminderd tot het percentage dat overeenstemt met het jaar van bestelling (zie onderstaande illustratie).

enter image description here

3. Verhoging van de koolstofbelasting

Voor het Vlaamse en het Brusselse Gewest zijn er voorlopig geen grote wijzigingen, maar in Wallonië wordt vanaf 1/09/2023 een nieuwe verkeersbelasting van kracht met een nieuwe formule die wordt beïnvloed door het gewicht en de CO2-uitstoot van het voertuig:

Voormalig TMC-bedrag (gebaseerd op kW inclusief malus) x (CO2/150) x (MMA/2000) x coëfficiënt

Nieuw is ook dat de koolstofheffing vanaf 1 juli 2023 jaarlijks en progressief wordt verhoogd voor alle voertuigen met verbrandingsmotor en PHEV's, ditmaal op nationaal niveau.

4. Wat is nieuw in Mercedes-Benz PHEV?

December 2022 staat vol nieuws met de release van de nieuwe facelift voor de A250e en B250e Klasse op 13 december.

De nieuwe C300de Klasse (PHEV diesel) is nu te bestellen, evenals de EQS SUV.

En niet te vergeten de nieuwe GLC SUV PHEV die sinds 24/11 beschikbaar is en waarvan u een complete presentatievideo op onze website kunt vinden.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe regelgeving? Wilt u een nieuw voertuig kopen en de aftrekbaarheid ervan optimaliseren? Neem contact met ons op, ons verkoopteam staat tot uw beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

enter image description here

enter image description here

Veilig de winter door❄️

Best klant,

Als uw Mercedes is voorzien van winterwielen, dan rijdt u in de wintermaanden met een extra veilig gevoel. Want zodra de temperatuur onder de 7 °C zakt, garanderen winterbanden optimale grip en veiligheid in alle omstandigheden.

Maak nu een afspraak door ons te bellen of via onze website, op de homepage door te klikken op de knop "Afspraak onderhoud en reparaties".

Tot ziens,

enter image description here